Gelukkig hebben we nog niet heel veel steeds terugkerende vragen.

Daarom nog even de normale werkwijze van het aansteken van een SteelWick-lont met TenderFuel in een TenderFlame-element:
Belangrijk is dat bij het aansteken de tank/container voldoende vol zit (liefst helemaal) en de lont doordrenkt met vloeistof.
Gebruik bij voorkeur een TenderFlame Lighter omdat deze er voor zorgt dat de juiste temperatuur snel bereikt is om te vloeistof te laten ontbranden.

  1. Ploffen / ploppen / spetteren / sputteren
    In sommige gevallen kunnen er kleine druppels verschijnen, gevolgd door wat rook van de vlam. Dit kan gebeuren als de brander een tijdje niet is gebruikt. Het is te wijten aan het feit dat de brandstof wat vocht uit de lucht absorbeert (kan ook binnen), en wanneer dit water wordt verwarmd door de lont, zijn er kleine waterdruppels die breken en waterdamp naar buiten komt. Het is te verhelpen door langdurig niet gebruikte vloeistof uit de container te gieten en nieuwe vloeistof te gebruiken waarbij u ervoor zorgt dat de lont goed wordt doordrenkt. Ploffen vormt geen enkel risico, noch voor de gezondheid, noch voor de veiligheid, en zal na een tijdje ophouden ook als u de brandstof niet vernieuwt.
  2. Vervanging voor Bio-Ethanol
    TenderFuel is geen vervanging van Bio-Ethanol. Door de verschillende ontbrandingstemperaturen/vlampunten is TenderFuel niet geschikt voor gebruikt in Bio-Ethanol systemen.
  3. Waarom is TenderFuel veiliger dan Bio-Ethanol?
    TenderFuel kent een zeer hoog vlampunt (104°C) t.ov. Bio-Ethanol (ca. 27°C). Hierdoor is het met TenderFuel mogelijk om tijdens branden bij te vullen. Doe dit nooit met Bio-Ethanol!!

Belangrijk:
Gebruik alleen TenderFuel voor het branden met een SteelWick-lont.