100% schone vlam
Nihil geur, roet & rook
Geen bio ethanol
Voor binnen & buiten gebruik
 • Nederlands
 • Klantenservice

  Klantenservice

  Contact form

  * Verplichte velden

  Informatie

  TENDERFLAME

  Ingenieur Lelyweg
  2031 CD Haarlem
  Nederland

  BTW-nummer: NL858191969B01
  KVK-nummer: 70208484


  Veelgestelde vragen

  Tenderfuel

  1.1 Wat is Tenderfuel?

  Onze brandstof is volledig uniek en heet Tenderfuel. In combinatie met de gepatenteerde lont(en) biedt Tenderflame ongeëvenaarde veiligheid. De brandstof is niet geclassificeerd als giftig of brandgevaarlijk en ontbrandt pas bij 104 graden Celcius en enkel in combinatie met de RVS-lont. Tenderfuel is grondig getest en geanalyseerd bij uiteenlopende testinstellingen en universiteiten zoals: Teknologisk Institutt (KIWA), TI, Svensk Proving (RISE) en de Duitse TUV. Wij kunnen daarom uitgaan van het volgende: het product is veilig op te slaan, veilig te verbranden en het kan veilig worden blootgesteld aan bijvoorbeeld onze huid. Daarnaast biedt Tenderfuel de mogelijkheid om de gezelligheid van een haard in huis te halen zonder de noodzaak van een schoorsteen. 

  1.2 Hoe vul ik Tenderfuel bij?

  Onze unieke brandstof Tenderfuel is op zichzelf niet brandbaar en daarom ongevaarlijk. Het is enkel brandbaar in combinatie met de RVS-lont. Het is zelfs mogelijk om wat Tenderfuel bij te gieten wanneer de (tafel)haar brandt. Wij raden aan om de tafelhaard geheel op te laten branden en pas weer bij te vullen voordat de (tafel)haard een volgende keer gebruikt wordt. Laat de container niet overlopen met Tenderfuel, dus zorg ervoor dat de Tenderfuel niet over de metalen plaat rondom de lont komt.

  1.3 Hoe schoon is Tenderfuel?

  Tenderfuel produceert bij ontbranding stoom en een minimale hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) uit. De hoeveelheid koolstofdioxide die wordt geproduceerd ligt ver onder de door de WHO gestelde limieten. Ook hier zijn uitgebreide testen uitgevoerd.

  1.4 Kunnen de (tafel)haarden zowel binnen- als buiten gebruikt worden?

  De (tafel)haarden kunnen zowel binnen- als buiten worden gebruikt. Stel de (tafel)haard buiten niet bloot aan regen of vochtige omstandigheden. Wanneer de (tafel)haarden buiten gebruikt worden, kan dit van invloed zijn op geschatte branduren van de (tafel)haarden.

  1.5 Hoe steek ik de (tafel)haard aan?

  Vul de (tafel)haard met Tenderfuel en zorg ervoor dat de vloeistof ook over de lont gegoten wordt, zodat deze de Tenderfuel goed opneemt. Steek de lont vervolgens aan met een Tenderflame aansteker of een andere lange aansteker. Omdat Tenderfuel pas gaat branden bij 104 graden Celsius (in combinatie met de lont), kan het aansteken enkele seconden duren (afhankelijk van de hitte van de gebruikte aansteker).

  1.6 Hoe doof ik de (tafel)haard?

  • De kleinere tafelhaarden zoals de Lilly kunnen worden uitgeblazen 
  • De grotere modellen zoals de Café en de Tulip worden geleverd met een dover. Door deze over de lont te plaatsen, dooft de vlam. Wij raden aan de dover op de lont laten staan tot een volgend gebruik.
  • De haarden met de losse branders (90 & 180) worden eveneens geleverd met een dover. De dover wordt tussen de glazen panelen geplaatst om de vlam te doven. Wanneer dit niet in een keer lukt, nogmaals proberen.

  1.7 Heeft het lont onderhoud nodig?

  Er zijn geen speciale onderhoudseisen. Stof kan worden weggeveegd met een licht vochtige doek en het lont zelf heeft een levenslange garantie mits deze in combinatie met Tenderfuel wordt gebruikt.

  1.8 Er komen kleine vonken met rook van het lont, is dit gevaarlijk en wat ik kan ik hiermee doen?

  Wanneer het even geleden is dat de tafelhaard gebruikt is en er zit nog Tenderfuel in (de lont), kan het gebeuren dat de tafelhaard een soort sputteren/ ploppen laat zien. Dit wordt veroorzaakt door het vocht dat de Tenderfuel uit de lucht trekt. Wanneer dit vocht wordt verwarmd barsten de kleine druppeltjes en komt er stoom vrij. Er zijn twee mogelijkheden om dit te voorkomen. Allereerst, laat de Tenderfuel geheel opbranden bij het branden van de tafelhaard. Op die manier is er geen Tenderfuel aanwezig die het vocht uit de lucht kan trekken. De tweede mogelijkheid is om de tafelhaard voor het branden bij te vullen met verse Tenderfuel. Het is hierbij belangrijk dat de lont ook wordt overgoten met de brandstof. Het sputteren/ ploppen vormt geen enkel risico aangaande gezondheid of veiligheid.

  Verkooppunten

  2.1 Waar kan ik Tenderflame producten kopen?

  Je kunt onze verkooppunten vinden op deze pagina. Ben jij opzoek naar een specifiek model? Stuur ons dan een bericht. Wij checken of het product bij jouw dichtstbijzijnde verkooppunten hebben. Dit kun je hier doen! 

  Retailer worden?

  3.1 Hoe kan ik Tenderflame producten inkopen?

  Zou je graag onze producten willen inkopen? Laat je gegevens hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

  Overige vragen

  4.1 Staat jouw vraag er niet tussen?

  Stuur ons dan een e-mail naar [email protected] en wij zorgen dat je vraag zo snel mogelijk beantwoord wordt!